CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı’nın ‘Eşitlik ve Adalet’ temalı 15’inci Olağan Kurultayı, Ankara’da başladı. Kurultayın divan başkanlığına CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen seçildi. Ancak, divan başkanlığı seçiminin ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel konuşmak üzere kürsüye çıktı. Bu sırada, Çiğli Belediyesi’nden işten çıkarıldığını iddia eden bir grup işçi, protesto yaparak işlerine geri dönmek istediklerini belirttiler.
Özgür Özel, işçilerin protestosuna karşı çıkarak, kadın kongresinin farklı amaçlarla kullanılmaması gerektiğini vurguladı. Özel, işçilere seslenerek, Kadın Kolları Kongresi’nin emeklerinin karşılığını almak için toplandığını ve bu etkinliğin amaçlarından sapılmasına izin verilmemesi gerektiğini ifade etti. Özel’in uyarıları üzerine protesto yapan grup güvenlik görevlileri tarafından dışarı çıkarıldı.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kadın kollarının tarihi ve önemine vurgu yaparak, partinin içinde bir tüzük değişikliği olabileceğini ancak kadın kollarını tartışma ve tartıştırma niyetinde olmadığını belirtti. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabinesinde tek bir kadın bulunduğunu ve bu durumu eleştirdi. Özel, kadınların eşit temsili ve kadın-erkek eşitliği konularında kararlı olduklarını ve parti içinde bu dengeyi sağlamaya çalışacaklarını söyledi.
Önümüzdeki günlerde tüzük kurultayı yapacaklarını ve partilerinin iktidar programını konuşacaklarını belirten Özgür Özel, CHP’nin gelecekteki yönetiminde kadın-erkek eşitliğine önem verdiklerini ve bu ilkeyi uygulamaya koymak için çalışacaklarını ifade etti. Partinin iktidar programında çevreci ve sürdürülebilir kalkınma projelerine odaklanacaklarını belirten Özel, devletçilik ilkesini çevreci ve eşitlikçi bir şekilde uygulamayı hedeflediklerini söyledi.
Özgür Özel’in açıklamalarıyla kadın kolları kurultayı devam ederken, CHP’nin gelecekteki politikaları ve hedefleri konusunda belirsizliklerin giderilmesi ve eşitlikçi bir yaklaşımın benimsenmesi bekleniyor. Partinin içindeki demokratik süreçlerin kadın-erkek eşitliği ve adalet ilkeleri çerçevesinde şekillenmesi ve güçlenmesi önem taşıyor. Bu süreçte, kadınların siyasette daha fazla temsil edilmesi ve karar alma süreçlerine eşit katılım sağlanması önemli bir adım olacaktır.