news-31102024-135355

Trendyol’un, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) iş birliğinde yürüttüğü “Yarının Köyleri” projesi kapsamında üçüncü dijital merkez Taraklı’da açıldı. Bu proje ile köylere teknoloji olanaklarının ulaştırılması hedefleniyor. Aynı zamanda istihdamın artırılması, üretimin güçlendirilmesi ve kültürel değerlerin korunarak kırsal kalkınmanın desteklenmesi amaçlanıyor. Dijital merkezlerde çocuklar, gençler, kadınlar ve engelli bireyler için çalışmalar yapılıyor ve Anadolu’nun yöresel ürünlerinin markalaştırılması destekleniyor.

Bu proje kapsamında Adana ve İzmir’den sonra Taraklı’da açılan dijital merkez, yerel ürünlerin pazarlanmasına olanak tanıyacak. UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton ve Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, projenin önemine vurgu yaparak, köylülerin gelirlerini artırarak fırsat eşitliği sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

Trendyol Grubu Kurumsal İletişim Direktörü İrem Poyraz ise projenin sürdürülebilirlik vizyonlarının bir parçası olduğunu ifade etti. Taraklı’da açılan dijital merkez ile Geyve ayvası, Göynük tokalı örtmesi gibi ürünlerin pazarlanmasına destek olunacak. Ayrıca, akıllı tarım uygulamalarıyla tarımsal verimin artırılması ve doğanın korunmasına katkı sağlanması da hedefleniyor.

Yarının Köyleri projesi kapsamında Taraklı’da açılan dijital merkez, yerel ürünlerin dijital dünyada tüketicilerle buluşmasını sağlayacak. Bu merkezde e-ticaret, e-ihracat, ürün geliştirme, markalaşma gibi konularda eğitim ve danışmanlık hizmetleri sunulacak. Ayrıca, köylülerin el emeği ürünlerinin dijital dünyada pazarlanmasına olanak sağlayacak destekler de verilecek.

Dijital merkezler, köylülere fiziksel ve çevrimiçi eğitim imkanları sunacak. Her merkezde teknoloji atölyeleri bulunacak ve öğrenciler dijital becerilerini geliştirebilecekler. Bu projenin tamamlanmasıyla birlikte yeni e-ticaret girişimcilerinin oranının artması ve toplamda 1 milyondan fazla kişiye ulaşılması planlanıyor.

Yarının Köyleri projesi, kırsal kalkınmayı desteklemeyi ve yerel ürünlerin küresel pazarlara açılmasını sağlamayı amaçlıyor. Bu projenin uygulanmasıyla Taraklı ve çevresindeki köylerin ekonomik ve sosyal açıdan kalkınması ve sürdürülebilir bir geleceğe adım atılması hedefleniyor.